Trabzonlu balıkçılardan hamsi için “Tuzlama” önerisi

Hamsi Fiyatları Düştü, Vatandaşın Yüzü Güldü

Trabzon’a özgü lezzetlerden biri olan hamsi, hava muhalefeti nedeniyle az avlanmış olsa da, havaların düzelmesiyle birlikte tezgahlardaki yerini yeniden aldı. Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 100 TL’den satılırken, hamsinin bol olmasıyla birlikte palamudun tezgahlardaki yerinin azaldığı gözlendi.

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın, hamsinin bolluğundan bahsederek, “Bu sene vatandaş bol hamsi yiyecek. Fiyatlar da oldukça uygun, hamsi ve istavrit 100 TL.” açıklamasında bulundu. Aydın, vatandaşın artık hamsisini tuzlayabileceğini belirterek, “Avı bol ve yağlanmış hamsiyi tuzladıktan sonra bir yıl boyunca saklayabilirsiniz. Yenileceği zaman tuzunun çıkarılmasıyla çeşitli şekillerde tüketilebilir.” dedi.

Aydın, hamsiyi tuzlama yöntemini anlatarak, vatandaşların hamsiyi temizleyip yıkadıktan sonra kavanozlara ve bidonlara koyarak tuzlayabileceğini söyledi. Bu sayede hamsinin uzun süre bozulmadan kalacağını vurgulayan Aydın, tuzunun çıkarılmasının ardından hamsinin tüketilebileceğini belirtti.

“Palamudun Sezonu Bitti”

Diğer bir balık türü olan palamudun ise hamsinin yerini almaya başladığını belirten Ahmet Çoğalmış, “Hamsi fiyatı 125-150 TL civarında seyrediyor ancak bugün hafta başı olduğu için 100 TL olarak belirledik. Şu anda hamsi sezonu, palamudu geride bırakacak. Palamudun sezonu da sona erdi. Balıkçılarda hamsi sezonu başladığı için palamut ağı kalkar, diğer balıkların fiyatlarında ise bir değişiklik olmaz.” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir