OpenAI GPT-4.1 ve GPT-4.1 Mini’yi kullanıma sundu

OpenAI, GPT-4.1’in Yenilikçi Özelliklerini Tanıttı

OpenAI yetkilileri, GPT-4.1’in önceki GPT-4o modeline kıyasla daha iyi yönerge takibi ve gelişmiş kodlama becerileri sunduğunu belirtiyor. Aynı zamanda, bu yeni modelin daha hızlı çalıştığı da vurgulanıyor.

Techcrunch’un haberine göre, yeni model şu anda ChatGPT Plus, Pro ve Team abonelerine sunulmaya başladı. GPT-4.1 Mini ise ücretsiz kullanıcılar dahil olmak üzere tüm ChatGPT kullanıcılarının erişimine açık hale geldi.

Yeni modellerin piyasaya sürülmesiyle birlikte, uzun süredir kullanımda olan GPT-4.0 Mini modeli tamamen kaldırılıyor. Yerine GPT-4.1 Mini getirilirken, bu güncellemenin performans ve işlem verimliliği açısından daha iyi olduğu vurgulanıyor.

GÜVENLİK RAPORU TARTIŞMALARI

GPT-4.1, Nisan ayında geliştiricilere sunulan API aracılığıyla ilk kez kullanıma açıldı. Ancak güvenlik raporu olmadan piyasaya sürülmesi, yapay zekâ topluluğunda tartışmalara neden oldu. OpenAI, eleştirilere cevap vererek GPT-4.1’in öncü bir model olmadığını ve bu nedenle detaylı bir güvenlik raporuna ihtiyaç duyulmadığını belirtti.

OpenAI Güvenlik Sistemleri Başkanı Johannes Heidecke, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “GPT-4.1 yeni bir etkileşim yöntemi sunmuyor ve GPT-4o’dan daha fazla zekâ sergilemiyor. Bu nedenle güvenlik değerlendirmeleri öncü modellere göre farklılık gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yeni yapay zekâ modellerinin tanıtımı, AI destekli kodlama araçlarına olan ilginin arttığı bir döneme denk geldi. ABD medyasında yer alan haberlere göre OpenAI, popüler yapay zekâ kodlama aracı Windsurf’ü 3 milyar dolara satın almayı planlıyor. Diğer yandan, Google da Gemini adlı yapay zekâ sohbet robotuna GitHub entegrasyonu ekleyerek bu rekabete iddialı bir şekilde katıldı.

Related Posts

Herkesin beyninden çok zayıf bir ışık çıktığı kanıtlandı: Yeni dönem başlıyor

İnsan beyni yüzyıllardır sırlarını koruyan en karmaşık organ olarak bilinirken, bilim dünyası şimdi onu bambaşka bir açıdan aydınlatıyor. Kanada’daki Algoma Üniversitesi’nde yapılan çarpıcı bir araştırma, beynimizin sadece elektriksel sinyaller üretmekle kalmadığını, aynı zamanda gözle görülmesi neredeyse imkânsız düzeyde bir ışık yaydığını ortaya koydu.

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Yetki belgesiz araç satanlara 72 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, bu yıl yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.

Kendi kendini onaran giysilerle enerji devrimi! Akıllı tekstilin yeni çağı

Bilim dünyası, tekstil sektöründe çığır açan bir yeniliğe imza attı: Kendi kendini onaran ve enerji üreten giysiler! Newcastle Üniversitesi ve Northumbria Üniversitesi’nden araştırmacıların öncülük ettiği çalışmalar, mantar ipliklerinden geliştirilen …

Anno 117 Pax Romana’nın çıkış tarihi belli oldu

Ubisoft’un Roma İmparatorluğu döneminde geçen strateji oyunu Anno 117: Pax Romana, PC Gaming Show 2025 etkinliğinde yeni müzikli fragmanıyla tanıtıldı. Oyun 13 Kasım 2025’te çıkacak.Ubisoft tarafından geliştirilen Anno 117: Pax Romana, 117 yılında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir