Brent petrolün varili 61,05 dolardan işlem görüyor

Petrol Fiyatları Yükselişte: Brent Petrol 61,05 Dolardan İşlem Görüyor

Bugün uluslararası piyasada Brent petrolün varili, 61,05 dolardan alıcı buluyor. Dün ise fiyatlar 63,03 dolara kadar yükselmiş, günü 60,88 dolar seviyesinden kapatmıştı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.39 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artarak 61,05 dolara çıktı. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 57,88 dolardan işlem görüyor.

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararının ardından küresel piyasalarda yükseliş yaşanması, petrol fiyatlarının değer kazanmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Scott Bessent, Çin’le tarife müzakerelerinin cumartesi günü başlayacağını açıklarken, ABD Başkanı Donald Trump ise Pekin’le yapılacak ticaret müzakereleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çin’e uygulanan gümrük vergilerine değinen Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerinin önceden düşürülmeyeceğini belirtti.

Trump, bugün için büyük ve saygın bir ülkeyle ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi ve İngiltere’nin söz konusu ülke olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Fed, iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararı sonrasında yapılan basın toplantısında büyük tarife artışlarının enflasyon ve işsizlikte artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Powell, tarifelerin enflasyon beklentilerinde artışa neden olduğunu belirtirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin yüzde 2’lik hedefle uyumlu olduğunu ifade etti. Kısa vadeli enflasyon beklentilerinin ise arttığına işaret etti.

Petrol fiyatlarındaki artış, ABD ekonomisinde görülen yavaşlama sinyalleriyle sınırlanmasına rağmen, ABD’nin petrol tüketimine dair endişeler küresel piyasalarda stokların artmasına neden oluyor.

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin “Mayıs 2025 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”na göre, OPEC+’ın üretim artışı kararı ve OPEC dışı ülkelerdeki üretim artışı küresel stokların yükselmesine yol açtı. Bu durumun petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 63,54 doların direnç, 59,35 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. (AA)

Related Posts

Merkez Bankası yayımladı: Cari açık martta arttı!

Cari işlemler dengesine ilişkin veriler, dış ticaret ve hizmet gelirlerinin ekonomi üzerindeki etkisini bir kez daha ortaya koydu. Özellikle seyahat ve taşımacılık kalemlerinde sağlanan gelirler dikkat çekti. Finansman tarafında ise yatırım hareketleri ve rezerv değişimleri öne çıktı.

Trump, Orta Doğu turunda: Hem ziyaret hem ticaret

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu ziyareti hızlı başladı. Suudi Arabistan ABD’den 30 adet Boeing sipariş etmeye hazırlanıyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat açıklaması! Kocaeli ilk sırayı aldı

Ticaret Bakanlığı’nın son verilerine göre, 2025’inn Ocak-Nisan döneminde Türkiye genelinde 17 şehir 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirirken, 45 ilde ihracat arttı. Nisan ayında İstanbul 4,15 milyar dolarla en fazla ihracat yapan il …

Malatya’da zirai don felaketi raporu: “Çiftçi yalnız, kayısı sahipsiz bırakıldı”

CHP Malatya İl Tarım Komisyonu tarafından zirai donun ilin ekonomisi ile tarım ve çiftçiye etkileri konusunda rapor hazırlandı. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, düzenlediği basın toplantısında raporu paylaşarak, değerlendirmelerde bulundu. Zirai …

Markette 2 liralık kart komisyonuna 4 yıl hapis istemi

İstanbul Bayrampaşa’da kart komisyonu nedeniyle yaşanan tartışma yargıya intikal etti. Kredi kartı ile yapılan alışveriş sırasında istenen 2 liralık komisyon, esnaf ile müşteri arasında büyük bir tartışmaya neden oldu. Olay kısa sürede büyüyerek …

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir